Kernkwadranten

Kernkwaliteit 1: bescheiden

Valkuil 1: onzichtbaar

Uitdaging 1: profilerend

Allergie 1: arrogant

Mensen zeggen wel eens dat ik door mijn bescheidenheid naar de achtergrond zou kunnen verdwijnen. Als dat gebeurt zou ik onzichtbaar zijn. Ik moet ervoor uitkijken dat dat niet gebeurt. Voor een onzichtbaar persoon zou het goed zijn om meer zijn stempel te drukken. Hiermee profileert hij zich. Het tegenovergestelde van bescheiden is arrogant, dit is iets waar ik slecht tegen kan.

Kernkwaliteit 2: Behulpzaam

Valkuil 2: Bemoeial

Uitdaging 2: Loslaten

Allergie 2: Onverschillig

Zoals je wilt dat andere jou behandelen moet je andere ook behandelen. Daarom vind ik het belangrijk om behulpzaam te zijn. Echter als dit doorslaat kan je als een bemoeial overkomen. Dit heb ik nog nooit van iemand gehoord maar toch is het belangrijk deze grens in de gaten te houden. Als ik mij te veel zou bemoeien met andere zou het goed zijn als ik zaken loslaat. Dit zou kunnen doorslaan in onverschilligheid waardoor ik geen belangstelling meer heb en daardoor geen hulp meer aanbiedt.

Kernkwaliteit 3: Betrouwbaar

Valkuil 3: Saai

Uitdaging 3: Innovatief

Allergie 3: Arbitrair

Ik ben een betrouwbaar persoon die zijn afspraken niet zou verzuimen. Dit is een goede eigenschap maar kan dit zou ook kunnen doorslaan naar saai. Voor een saai persoon zou het goed zijn om iets innovatiever te zijn. Dit kan weer door slaan naar een arbitrair persoon. Echter is dat het weer iets waar ik slecht tegen kan.