Leerdoel

In blok 2 en 3 was ik begonnen met het leren begrijpen hoe online marketing werkt. In blok 4 wilde ik hier graag verder mee gaan omdat het mijn interesseerde en nuttig lijkt voor mijn toekomst. Nadat ik in blok 3 de cursus van Google had afgerond ging ik op zoek naar een nieuwe cursus. Het lag voor de hand om opnieuw te kiezen voor een cursus van een gerenommeerde techgigant. Hierdoor kwam ik terecht bij een cursus platform van Facebook. Echter kwam ik er na het aanmaken van een account achter dat ik daar moest betalen voor certificeringen. Ik heb mijn zoektocht toen hervat en zag een aanbeveling voor de cursus van Semrush. Dat is een website met analytische en SEO gerelateerde tools. Daarnaast bieden ze ook gratis cursussen in veel marketing gerelateerde onderwerpen. Daarom heb ik besloten aan de cursus van Semrush te beginnen.

Vraak-criteria
Omdat dit leerdoel ook al in blok 2 en 3 heeft plaatsgevonden zijn er geen specifieke vraak criteria voor dit blok. Onderstaande vraak criteria is in de basis de criteria van blok 2.

Vraak Criteria
Variatie: Een: cursus, boek en artikelen zijn allemaal verschillende manieren om informatie te ontvangen. Hierdoor is er variatie toegepast.
Relevantie: Alle 3 de leeracties sluiten goed aan op het leerdoel. Hierdoor zijn de acties relevant.
Authenticiteit: Alle 3 de gebruikte middelen hebben een sterk verband met het leerdoel. Hierdoor verschaffen zij authentieke informatie.
Actualiteit: De Semrush cursus bevatte up to date informatie, ‘De Online Marketing tornado is gepubliceerd in 2020 en de online artikelen bevatten ook actuele informatie.
Kwantiteit: Ik heb in dit leerdoel inmiddels 77 uur gestoken. Dit is het meeste van al mijn leerdoelen. Dit is een voldoende aantal om voor een student basis kennis over online marketing te hebben.

Smart criteria in één zin.
Aan het einde van blok 4 wil ik zodanig goede kennis hebben van online marketing dat ik dit kan aantonen met 2 certificaten.

Smart uitgebreid.
Specifiek: Het leerdoel is afgerond als er twee verschillende cursussen zijn afgerond met een certificaat
Meetbaar: Op het moment dat er twee verschillende cursussen met certificaten zijn afgerond is het niveau van kennis aantoonbaar hoog genoeg.
Acceptabel: Er is een duidelijke reden voor het leerdoel. Namelijk de ingeschatte relevantie voor de opleiding.
Realistisch: De acties zijn simpel uitvoerbaar. Voor de tijd zijn mogelijk drie blokken nodig.
Tijd gerelateerd: Na afloop van de cursussen is het leerdoel bereikt.