Leerdoel 1

Mijn eerste leerdoel was het leren begrijpen van online marketing. Dit had ik gekozen omdat het mij erg handig leek voor de opleiding. Daarnaast leek het mij ook erg interessant. Voor dit leerdoel heb ik 3 acties gekozen.

  1. Een onlinemarketingcursus volgen van Google. Google is een grote speler op het gebied van marketing en bied een gratis cursus aan. Deze leek mij dan ook erg geschikt.
  2. Lezen in het boek ‘De Online Marketing Tornado van Tonny Loorbach & Martijn van Tongeren. Zij zijn de eigenaar van de ‘Internet Marketing Unie’. Het boek kwam hoog in de zoekresultaten en had goede beoordelingen. 
  3. Online artikelen opzoeken over online marketing. Er is veel te vinden over online marketing op het internet. 

Dit leerdoel is voor mij afgerond als ik zodanig veel kennis heb over online marketing dat ik hier een certificaat van heb ontvangen.

Vraak Criteria
Variatie: Een: cursus, boek en artikelen zijn allemaal verschillende manieren om informatie te ontvangen. Hierdoor is er variatie toegepast.
Relevantie: Alle 3 de leeracties sluiten goed aan op het leerdoel. Hierdoor zijn de acties relevant.
Authenticiteit: Alle 3 de gebruikte middelen hebben een sterk verband met het leerdoel. Hierdoor verschaffen zij authentieke informatie.
Actualiteit: De Google cursus bevatte up to date informatie, ‘De Online Marketing tornado is gepubliceerd in 2020 en de online artikelen bevatten ook actuele informatie.
Kwaliteit: Google is een gerenomeerd bedrijf, ‘De Online Marketing Tornado’ heeft veel positieve reviews en de gebruikte artikelen zijn professioneel geschreven.

Smart criteria
Specifiek: Het leerdoel is afgerond als er een certificaat is behaald voor het leerdoel.
Meetbaar: Op het moment dat er een certificaat is behaald is er getoetst of het niveau van de kennis hoog genoeg is.
Acceptabel: Er is een duidelijke reden voor het leerdoel. Namelijk de ingeschatte relevantie voor de opleiding.
Realistisch: De acties zijn simpel uitvoerbaar. Voor de tijd zijn mogelijk 2 blokken nodig.
Tijd gerelateerd: Na afloop van de cursus is is het leerdoel bereikt.