Leerdoel

Ik heb ervoor gekozen om mijzelf te gaan ontwikkelen op het gebied van Google Ads omdat gedurende mijn stage en werkzaamheden daarna ik het belang van het programma heb gemerkt. Ook ben ik bekend geworden met de kosten van een gerenommeerd marketingbureau dat de Google Ads voor een bedrijf onderhoud. Door mijzelf deze vaardigheden aan te leren kan ik extra van toegevoegde waarden zijn voor een toekomstig werkgever. Hiermee kan ik mij onderscheiden van andere Commerciële economie.

Dit leerdoel ga ik uitvoeren doormiddel van drie acties:

  1. Diverse Google Skillshop cursussen volgen. 
    Wat is de beste plek om een vaardigheid te leren? Op de plek waar de vaardigheid vandaan komt. Google biedt in hun skillshop cursussen aan op twee verschillende niveau’s: beginner en gemiddeld. Voor deze actie ga ik drie cursussen volgen uit de Google Skillshop op verschillende expertises. 
  2. Een samenvatting maken de afkortingen die in Google Ads voorkomen.
    Google maakt binnen Ads gebruik van verschillende afkortingen. Deze afkortingen lijken regelmatig op elkaar, maar hebben compleet verschillende betekenissen. Doormiddel van samenvattingen van de afkortingen heb ik een overzicht dat ik kan gebruiken bij het maken en onderhouden van Google Ads campagnes totdat ik de afkortingen uit mijn hoofd weet.
  3. Twee Google ads campagnes aanmaken en bijsturen.
    Gedurende de derde actie ga ik de opgedane kennis in de praktijk brengen doormiddel van het daadwerkelijk aanmaken en onderhouden van twee campagnes

PDCA-cyclus

Plan: De drie acties zullen op de chronologische volgorde zoals hierboven aangegeven worden uitgevoerde. Voor de laatste actie is een strikte termijn van twee weken gerekend i.v.m. het monitoren van resultaten. Vanaf dat punt kan worden teruggerekend voor de andere twee acties.

Do: Het uitvoeren van de acties ging zoals gepland. De Google-cursussen waren hierin de grootste uitdaging.

Check: De resultaten van de acties waren zoals verwacht. De Google-cursussen lukten niet alle drie in één keer, maar uiteindelijk behaalde ik de certificaten wel. De samenvatting kende weinig uitdaging, maar is erg nuttig. Ten slotte hebben de campagnes goed gepresteerd.

Act: Binnen het leerdoel is absoluut nog ruimte voor verdere ontwikkeling. Binnen de termijn die in jaar 4 beschikbare tijd is hier helaas geen ruimte voor.